Looptalent Arno De Feyter over lopen in tijden van lockdown

Arno is een talentvolle loper die in deze periode van het jaar normaal een druk schema vol wedstrijden heeft. Nu de wedstrijdkalender wegvalt, is het ook voor hem aanpassen.

Hoe beleef jij de lockdown en kan er nog gelopen worden?

Er kan zeker gelopen worden en we laten de mogelijkheid om buiten te komen en frisse lucht te happen niet liggen! Al loop ik nu meestal wel alleen en mis ik het sociale contact toch van de groepstrainingen. De mentale setting is helemaal anders.

Zijn er dan alternatieven voor groepstraining of conditie training?

Lopen kan je eigenlijk altijd en overal. Dat zorgt ervoor dat een groot deel van je trainingsschema aangehouden kan worden. De krachttrainingen probeer ik thuis creatief aan te pakken; een zak potgrond voor de lunges, mijn vriendin in mijn nek voor de squats,…

En de volumes?

Die gaan nu snel omhoog. Ik heb de tijd om vaker te lopen en het goede weer geeft goesting. Al moeten we de balans houden tussen kilometers en intensiteit van de opdrachten. Gelukkig blijf ik in nauw contact met mijn trainer die mee beslist over mijn weekprogramma.

Hoe ga je om met het wegvallen van de wedstrijden dit voorjaar en daardoor ook je persoonlijke doelstellingen?

In het begin van de maatregelen vond ik dit wel een gemiste kans. Je wilt toch ergens naartoe kunnen werken en bekroond zien met een mooie prestatie. Al kon ik dat snel plaatsen en weten we ondertussen dat er waarschijnlijk ook maar een heel kort of zelfs geen zomerseizoen zal aankomen.
Om voor mezelf een beetje competitie op te zoeken probeer ik op Strava hier en daar wat segmenten mee te nemen als deze binnen mijn training vallen en hoop ik af en toe eens een kroon te pakken te krijgen.  Dit geeft de trainingen een speels gevoel en ik merk dat veel sporters hier nu gebruik van maken.

Je doet ook mee aan de WCUP Rond uw kot RUN.

Absoluut! Het concept is leuk en een welkome afwisseling in de opeenvolgende trainingen. Er staan sowieso geen andere wedstrijden in mijn agenda en op deze manier kan ik voor mezelf testen hoe het staat met mijn huidige conditie.

Heb je al een parcours uitgestippeld?

Nee, nog niet. Ik weet zelfs niet welke afstand ik ga lopen,  5km of 10km! Die beslis ik in de laatste dagen voor de WCUP Rond uw kot RUN. Zo kan ik afwachten wat de komende trainingsdagen brengen en hoe ik die verteer. En dan probeer ik een route uit te stippelen met zo lang mogelijke straten en zo min mogelijk verkeerslichten waar ik moet kruisen.

Foto’s: Sven Pieters

 

Zelf deelnemen kan via je registratie op Strava. Alle info vind je hier.