Jeugdploegen BBC Grembergen gaan massaal lopen

Basketbalclub Grembergen stopte in maart al zijn trainingen en zag zijn wedstrijden afgelast. Ze blijven hun leden begeleiden om thuis te sporten en doen zondag massaal mee met de WCUP Rond uw Kot Run op zondag 3 mei. Tim Bernaerdt is jeugdcoördinator en vertelt.

Hoe wordt jullie club getroffen door de huidige maatregelen?

Alle trainingen en wedstrijden zijn natuurlijk afgelast maar daarnaast hadden we nog een kwart van ons opleidingsprogramma af te werken. Dat zal volgend seizoen dus ook ingehaald moeten worden.
Verder missen de spelertjes elkaar maar gelukkig houden we contact via de moderne technologie.

Trainen kan dan absoluut niet meer?

Nee, basketbal is een ploegsport én een contactsport. Dat is dus uitgesloten in deze tijden. We geven onze jeugdploegen wel tips om thuis te blijven oefenen.
Zo kan je uiteraard op basistechniek en balgevoel blijven werken. Daar heb je enkel een bal en een vierkante meter grond voor nodig. Ook zonder basketbalring kan je technieken trainen.

De huidige lockdown is dan weer bijzonder geschikt voor het trainen van een basisconditie. Vanaf de leeftijd van 10-11 jaar (U12) kunnen kinderen steeds minder beroep doen om een aangeboren uithoudingsvermogen en zijn ze vatbaar voor het trainen van uithouding, kracht en lenigheid. Daar kan je perfect alleen op trainen.

En dus doen jullie mee aan de WCUP Rond uw Kot Run komende zondag!

Het is een fantastisch initiatief om enerzijds weer een doel te stellen in deze vaak doelloze tijden. En anderzijds ook een groepsgevoel te creëren, wat zeker voor ploegsporters belangrijk is.
Wij hebben vanuit de club dan ook onze jeugdspelers massaal opgeroepen om deel te nemen en te tonen dat basketters zeker een aardig stukje kunnen lopen!

Foto Isabelle Ringoet

 

Meedoen met je club kan door je lid te maken van onze Strava club. Alle info vind je hier.