#meemetBart: Challenge Roth met Bart Aernouts en WCUP aan de start

Als triatleten en zaakvoerders van zowel WCUP als Veldeman Aannemingen combineren de broers Veldeman ondernemerschap en sport. Ze werken, trainen én supporteren samen. Zo reisden ze al een heel deel van de wereld rond voor internationale triatlonwedstrijden.

  vlnr: Gert, Stijn, Stefaan, Toon Veldeman

We vroegen hen naar Challenge Roth en de deelname van Bart Aernouts.

Challenge Roth is een triatlon over de volledige afstand (3.8km swim, 180 km bike, 42 km run) georganiseerd in Roth, Duitsland. Het werd voor het eerst georganiseerd door een lokale familie en is ondertussen uitgegroeid tot een enorm populaire triatlon met jaarlijks duizenden deelnemers.

Challenge en IronMan zijn 2 verschillende circuits. Je kan het zien als 2 ‘merken’ van triatlon. IronMan is de grootste en bekendste maar Challenge wint aan populariteit de laatste jaren.

Binnen de triatlonwereld is Roth een bekende wedstrijd, met de reputatie van een snel parcours. Een heel mooie wedstrijd met vele enthousiaste supporters. Daarom trekt het elk jaar ook enkele toppers aan.

Het deelnemersveld is sterk bezet, naast Bart Aernouts nemen nog 5 atleten deel uit de top 10 van IronMan Hawaï 2018.

  • David McNamee (GBR): 3de
  • Braden Currie (NZ): 5de
  • Matt Russell (USA): 6de
  • Andy Potts (USA): 8ste
  • Cameron Wurf (AUS): 9de

Bart won deze wedstrijd al eens in 2017 dus hij kent de wedstrijd en toonde er al eens eerder dat het parcours hem ligt. Dit jaar is het zijn hoofddoel in de voorbereiding naar IronMan Hawaii, waar het natuurlijk uiteindelijk allemaal om gaat. Een overwinning is altijd afhankelijk van vele factoren, maar hij is zeker een van de favorieten.