Maurine Ricour doet opnieuw een gooi naar de winst op de 10 KM in de WCUP Rond uw kot Run

Ik ben Maurine, ik ben 29 jaar en ik doe aan duatlon. Ik werk als logopedist en audioloog in een revalidatiecentrum. Daarnaast werk ik ook nog als zorgleerkracht in een basisschool.
Sport is altijd heel belangrijk geweest voor mij. Het is heel moeilijk te geloven, maar in mijn jeugd heb ik ballet gedaan. In het middelbaar ben ik gestopt met ballet en ben ik gestart met atletiek. Ik was toen helemaal niet bezig met competities, ik wou mij vooral amuseren.

Atletiek was voor mij vooral een sociaal gebeuren: ik zag mijn vrienden en we amuseerden ons tijdens de trainingen. Ik ben pas rond 25 jarige leeftijd gestart met atletiekcompetities. Fietsen doe ik ook nog maar een vijftal jaar.

Door corona werden heel veel belangrijke wedstrijden geschrapt. Ik wou mij graag bewijzen op de Powerman wedstrijden in Alsdorf, Viborg en Zofingen, maar jammer genoeg gooide het coronavirus roet in het eten. Duatlonwedstrijden en atletiekwedstrijden werden één voor één geannuleerd, maar gelukkig gingen de koersen, de Grand Prix duatlonwedstrijden en het BK 10 km wel door. Dus uiteindelijk was het jaar 2020 geen verloren jaar. Ik heb me goed geamuseerd en heb toch enkele sterk bezette wedstrijden kunnen doen.

Hopelijk mogen er vanaf januari weer wedstrijden doorgaan. Ik vind het zeer leuk dat er virtuele wedstrijden worden georganiseerd, want als atleet is het belangrijk om gemotiveerd te blijven. Het is moeilijk om elke week de trainingen te doen, zonder te weten waarvoor.

Superleuk dat Wcup opnieuw een editie ‘Rond uw Kot’ organiseert. Ik doe zeker weer mee!

Zelf deelnemen kan via je registratie en afdruk van je borstnummer. Alle info vind je hier.

ONTDEK HIER ONS GAMMA IN EEN OOGOPSLAG