Euro Cycling XP

In Vlaanderen is de Kortrijkse fietsbeurs Velofollies inmiddels een vaste waarde, net zoals de Bike Motion in Utrecht voor veel sportieve fietsende Nederlanders een begrip is. Die laatste beurs opteerde evenwel voor een nieuwe datum waardoor in het najaar ruimte vrij kwam voor een nieuwe fietsbeurs.
Stephan Räkers dichtte half oktober het gat in de beurshallen van het MECC in Maastricht. Euro Cycling XP, werd het kindje gedoopt. Met “XP” van “Expo”, maar ook van “Experience”. Naast de klassieke ingrediënten willen ze er duidelijk inzetten op fietsbeleving.

WCUP wou als sportvoedingsmerk voor fietsliefhebbers niet ontbreken op dit mooi evenement en samen met onze partner Cyklab, sloegen we op 22 oktober onze tent op in Maastricht.

De eerste editie van Euro Cycling XP werd geopend door niemand minder dan ‘De Kannibaal’ zelf, Eddy Merckx, maar ook tal van sprekers en uitdagende workshops maakten van deze beurs meer dan een rondje nieuwtjes kijken. Ook onze eigen Anita Van Genechten gaf er een lezing rond de do’s en dont’s van sportvoeding.

Het werd een geweldig weekend, een mooie beurs en zeker een aanrader voor volgend jaar. We duiden de datum alvast met stip aan in onze agenda.