Nele Cleemput loopt rond haar kot!

Nele is Schepen van Sport in Dendermonde, onze thuisbasis. Ze is één van onze enthousiaste lopers op zondag 3 mei tijdens de WCUP – Rond uw kot – RUN.

Ik doe vaak mee aan lokale loopwedstrijden. Soms met mijn zoon, soms met mijn man. Het is fijn om te zien dat organisatie en bedrijven zoals WCUP op de proppen komen met een creatief evenement waarbij aangepast gesport kan worden. Samen maar toch in eigen buurt én met aandacht voor de lockdown voorschriften. Ik was dan ook meteen aan boord en ga voluit voor de 10 km!

Als Schepen van Sport in Dendermonde combineer je een drukke agenda met een gezin en sport? Hoe doe je dat plaatje passen?

Ik reserveer tijd om te sporten en te bewegen in mijn agenda: ik loop twee of drie keer per week, samen goed voor een dikke twintig kilometer. Niet alleen omdat ik als veertiger graag wat fit blijf , maar ook omdat bewegen een sociaal gebeuren is en omdat je er mooie plekken in de natuur mee ontdekt.

Ongetwijfeld heeft de lockdown ook jouw dagelijkse bezigheden veranderd. Hoe belangrijk blijft sport daarin?

Omdat de meeste avondvergaderingen zijn afgelast heb ik plots meer vrije tijd. Die gebruik ik graag om een extra avondwandeling of -loop te doen. Zeker nu de dagen langer worden en het weer verbetert is dat echt genieten. Sporten blijft belangrijk!

Als Schepen van Sport zie je van dichtbij wat de crisis doet met vele sportclubs.

Het zijn inderdaad onzekere tijden en clubs maken zich terecht zorgen om de impact van deze crisis op hun kalender en hun financiën.

We zien toch veel initiatief bij clubs om hun leden in beweging te brengen, los van trainingen en wedstrijden en dat juichen wij volop toe. Er zijn heel creatieve manieren om je leden aan het sporten te houden… deze Rond uw kot – RUN is er het bewijs van!
Onze sportdienst lanceert zelf 3x per week een “sport-in-je-kot”filmpje. En tot slot blijven ook onze G-sporters enthousiast online meesporten.

Als Stadsdienst volgen we de situatie mee op en hebben we zeker aandacht voor de gevolgen die deze maatregelen hebben op de clubs en de concessionarissen. We gaan ook alles in het werk stellen om hen te steunen al blijft het op dit moment ook voor ons afwachten en aftellen naar het einde van deze periode.

 

Wil je weten hoe je zelf deel kan nemen? Alle info vind je hier.