#WCUP Family: Femke Speelman – Rooms

Het Athletics Team Kelchtermans biedt zowel jeugd- als senior atleten een professionele begeleiding in verschillende disciplines van het atletiek.

Femke Speelman- Rooms doet aan de disciplines 1500m -3000m en veldlopen. Dit combineert ze met haar studies Farmaceutische Wetenschappen aan de KUL.

Ik startte met atletiek toen ik 6 jaar was en werd gebeten door de microbe tijdens mijn eerste scholencross. Meteen daarna schreef ik me in bij een atletiekclub.

Nu train ik dagelijks, soms met de andere atleten van ATK, soms alleen. Tussen al de studieboeken en loopschema’s door is het best wel moeilijk om even tot rust te komen maar soms probeer ik een dagje te genieten van een film of een wandeling.
Om mentaal tot rust te komen ga ik ook langs bij een mental coach. Na een bezoekje aan haar voel ik me mentaal weer fris en stress-vrij.

Mijn ambitie voor de komende jaren ligt in de internationale kampioenschappen. Daar hoop ik podiums te halen. Ervoor zorgen dat er elk jaar verbetering is, blijft toch nog steeds het hoofddoel voor mij.

Zelf zal ik onze deelname aan het EK clubs in Portugal niet snel vergeten. Het was een enorme ervaring voor het team en de 8ste plaats was een geweldig resultaat! Zo’n ervaringen mogen er nog vaak bijkomen.

Meer weten over Athletics Team Kelchtermans? Je vindt ze terug bij onze WCUP Family.