#WCUP Family: Nienke D’Haen

Het gaat de 16-jarige Nienke D’Haen voor de wind. Aanstaande dinsdag 6 februari vertrekt ze naar Zuid-Afrika om er enkele ITF Junior tornooien te spelen. Onder het toeziend oog van ouders en sportbegeleiders van de topsportschool hoopt ze haar grondige voorbereiding in mooie resultaten om te zetten.

 

Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit, Nienke?
Van maandag tot vrijdag sta ik om 8.00u op de baan voor de eerste tennistraining van de dag . Tussen 10.30u en 15.30u ga ik naar school (topsportschool in Wilrijk). Vanaf 16.00u tot ca. 19.30u heb ik tennistraining en conditietraining. In totaal train ik gemiddeld ongeveer 20 uur per week. Rond 20.00u ga ik eerst eten en daarna is het studeren geblazen.

 

Wat zijn je ambities?
Ik hoop van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken als profspeelster. Daarbij is Kim Clijsters mijn grote voorbeeld. Zij had talent maar werkte keihard om haar doelen te bereiken. Naast de baan is/was ze steeds vriendelijk en respectvol.

 

Bekijk ook Nienke haar WCUP-family pagina.