#WCUP Family: Sophie De Boer

De Nederlandse Sophie De Boer, geboren in 1990 in het Nederlandse Drachten, begon haar sportcarrière als schaatser. Het duurde echter niet lang tot ze de fiets ontdekte en de overstap maakte naar de wielersport. Ze deed ervaring op in het mountainbike en op de weg maar besliste uiteindelijk om haar focus op veldrijden te leggen.

Sophie legt zelf uit waarom ze helemaal verlekkerd is voor WCUP.

“Ik vind het echt top dat het assortiment zo breed is. Daarnaast krijg ik vrijwel nooit last van mijn maag van de producten, ook niet bij hele hoge intensiteit. Van veel producten kreeg ik maagzuur daarom ben ik heel voorzichtig met de producten die ik wel gebruik.
Doordat het assortiment zo breed is kun je goed variëren met smaken, voordeel hiervan is dat als je dagelijks op de fiets zit en producten gebruikt, je niet zo snel op een smaak uitgekeken bent.”

Mijn favorietjes:

Nougat repen! Ze zijn net snoep. Vind ik echt fantastisch. Deze eet ik tijdens een training (van circa 2/2,5u) of een uur voor de start van de cross. Dan wil ik niks zwaars meer eten en dan is een nougat reep perfect. De smaak verveelt nooit.
En handig als ik in de zon aan het trainen ben, de repen plakken niet en smelten niet.”

En?

“Tijdens de trainingen gebruik ik altijd Sportdrank Tropical als dorstlesser. Het fijne aan dit product vind ik dat ik geen last van mijn mond krijg.
Veel sportproducten zijn heel zoet en als je er veel van gebruikt dan tast dat je tanden heel erg aan en eigenlijk je gehele mondhygiëne. Producten die ik dagelijks gebruik zoals m’n sportdrank moeten dus vooral niet te zoet zijn.”

Wil je meer weten? Neem een kijkje op Sophie haar WCUP Family pagina.