Sports Drink Agrum 1020 G

€21,90

WCUP Sports Drink is een isotone dorstlesser die door zijn multi level pallet aan enkelvoudige koolhydraten voorziet in een langdurige energievoorziening.

De koolhydraat-elektrolytoplossing verbetert de absorptie van water en maximaliseert het uithoudingsvermogen tijdens langdurige lichamelijke inspanningen.

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren zodat de lichaamstemperatuur niet te hoog zou oplopen. Dit vochtverlies kan bijzonder nefast zijn voor de prestaties en dus moeten sporters drinken om het verloren vocht opnieuw aan te vullen.

Maar bij het zweten verliezen we ook nog eens belangrijke elektrolyten, zoals kalium en magnesium, die essentieel zijn voor de prestaties. Ook deze moeten we vervangen zodat we vocht beter vasthouden en het dorstgevoel stimuleren.

Daarnaast zijn de prestaties bij duursporten afhankelijk van de spierglycogeenreserves. Daarom is het belangrijk om de brandstofreserves tijdens het sporten met extra koolhydraten aan te vullen.

Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zouden de spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90 minuten. De hoeveelheid koolhydraten die je tijdens de inspanning moet opnemen, is afhankelijk van de duur van de inspanning.

 

Gebruik

Te gebruiken voor, tijdens en na de inspanning.

Pas de inname aan volgens de intensiteit van de inspanning, maar overschrijd de aangeraden hoeveelheid van 70g koolhydraten/uur niet. Dit kan maaglast tot gevolg hebben.

Bereiding

Meng 1 schepje (30 g) met 500 ml water.

-
+
 Sports Drink Agrum 1020 G

Gemiddelde voedingswaarden

 Per 100 gPer 30 g
Energie (KJ)1569 Kj335 kJ
Energie (Kcal)371 kcal79 kcal
Vetten0 g0 g
Waarvan verzadigde vetten0 g0 g
Koolhydraten90 g27.71 g
Waarvan suikers42 g12.59 g
Zout0.02 g< 0.01 g

Vitamines

Vitamine B56 mg2.02 mg
Vitamine C142 mg39.75 mg
Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)

Mineralen & Aminozuren

Ingrediƫnten

Maltodextrine, maisstroop, fructose, citroenzuur, kaliumfosfaat, aroma, magnesiumlactaat, Vitamine C, dextrose, sucralose, Calcium-D-pantothenaat, kleurstof E 124

Aanwezige allergenen

Geen

NUT nummer

522/59
 

Gerelateerde producten